Οι πανηγύρεις της ενορίας μας κάθε έτος, είναι τέσσερις.

Η πρώτη και κύρια είναι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στις 9 Μαρτίου.

Την παραμονή 8 Μαρτίου τελείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Την κυριώνυμη ημέρα το πρωί τελείται ο πανηγυρικός Όρθρος και έν συνεχεία η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία (τις περισσότερες φορές) ή Κανονική Θεία Λειτουργία (σπάνια) ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Το απόγευμα τις κυριώνυμης ημέρας πραγματοποιείται η περιφορά των Ιερών Λειψάνων των Αγίων και της παλαιάς θαυματουργού Εικόνος στις οδούς της συνοικίας και εν συνεχεία το Μέγα Απόδειπνο ή ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση στους Αγίους και το Ύψωμα.

* Η δεύτερη πανήγυρις είναι του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου στις 21 Οκτωβρίου με την τέλεση την παραμονή του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας. Την κυριώνυμη ημέρα του πανηγυρικού  Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας του Μεθέορτου Εσπερινού και της Παράκλησης του Αγίου.

* Η τρίτη πανήγυρις είναι η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης όπου εορτάζει το γραφικό εξωκκλήσι της Αγίας στις 17 Ιουλίου. Την παραμονή τελείται ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Την κυριώνυμη ημέρα το πρωί τελείται ο πανηγυρικός Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα τις κυριώνυμης ημέρας τελείται Μεθέορτος Εσπερινός η παράκληση στην Αγία, πραγματοποιείται η περιφορά των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας  και εν συνεχεία Αρτοκλασία και το Ύψωμα.

* Η τελευταία εορτή είναι της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στις 24 Σεπτεμβρίου όπου φυλάσσεται στην κόγχη του Ιερού Βήματος, περίτεχνη παλαιά Εικόνα της Παναγίας (1962), φιλοτεχνημένη στο Άγιο Όρος. Και εδώ οι ακολουθίες είναι αντίστοιχες με τις άλλες πανηγύρεις.

*Ακόμη μια εορτή που πανηγυρίζουμε είναι της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στις 19 Φεβρουαρίου.

footer
  • Πέμπτη 4 Ιουνίου Μητροφάνους, Μαρίας και Μάρθας αδελφών Λαζάρου


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ